2018-04-06-32018-02-25-42018-01-19Blasten2018-02-28-1Anna Gylenius skotermanga skotrar i Glen201301101357845852DvGZ54Lf

Skotersafari och skoteruthyrning i Åre

Skotersafari - det bekväma och roliga sättet att uppleva storslagen natur!

Vid våra skotersafari turer kör vi helst färdiga grupper om minst 4 skotrar på 2, 3, 4 tim eller heldag eller 6 skotrar på flerdags-skotersafari, När Ni är en färdig grupp blandas Ni inte in med andra gäster. Vi lägger skoter safari turerna så att det inte behöver jäktas utan varje grupp får den tid som behövs för att få ut som mycket som möjligt av turen. Vi har som huvudbas för våra skotrar och kläder men eftersom vi har en lastbil som tar 12 skotrar så är vi flexibla på vart vi startar eller avslutar skoter turen, allt efter ditt önskemål, tex från flyget, tågstation eller kanske direkt från ditt företag eller hem.
Lunch äter vi ute i det fria eller på någon fjäll camp / servering. Vi skräddarsyr hela skoter safaripaket allt efter dina önskemål och behov.
Eftersom vi har ett stort kontaktnät med både stugor och fiske kan vi erbjuda många olika förslag.

Vem får köra skoter?

I en skoter safarigrupp får alla med en ålder av minst 16 år och som innehar ett förarbevis för skoter eller ett körkort köra skoter (oavsett när de är utfärdade) det som krävs är att gruppen är på högst 10 personer och att det finns en ledare med förarbevis och att man kör en sträcka som ledaren har bestämt i förväg. Om gruppen är större använder vi flera guider.

Vid eventuell olycka/skada är självrisken 15000 kr.

Detta ingår i våra skotersafari turer

  • Försäkring, guide, bensin, skoteroverall, skor, handskar, hjälm.
  • Heldagsturer: lunch och även bensin.
  • Fisketuren: fika & lunch och fiskeutrustning.

Skoteruthyrning

Du kan också hyra skoter utan guide. Läs mer om vår skoteruthyrning här. eller längre ned på sidan

Förarbevis utbildning

Förarbevisutbilning www.skoterkortet.se i Åre

Förslag på Skotersafari i Åre

O.B.S Priserna är för ordinarie turer med start från Hotell Åre Conintal Inn. För konferens & företagsgrupper är dessa priser exklusive moms.

Våra skotrar

Våra skotrar är av årets modell Lynx X-Trim Ace 600 2022. En lättmanövrerad skoter med tystgående fyrtaktsmotor som avger minimalt med avgaser.

Här håller vi till: KARTA

Titta på vår film om skotersafari här

Vi ser helst att Ni Bokar turera ONLINE så att så mycket som möjligt redan är klart före turen. Perfekt för dig som kanske är själv för dessa turer körs oavsett antal anmälda. Egna önskemål och de turer som inte är bokningsbara online ,skicka förfrågan på info@jaevent.se eller ring 070-6046469

Förmiddagstur med fika c:a 2,5 tim 10:00-12:30

Följ med på en underbar fika tur, c:a 2,5 tim 10:00- 12:30. Resan går från mötesplatsen till Helgesjön, Hissjön och upp på baksidan av Åreskutan till Blåsten där vi har underbara vyer över Kall, Huså & Björnen-området. På vägen tillbaka tar vi ett snabbstopp vid Bergstugan vid Fröå gruva där vi får, kaffe, the eller choklad och Kaka vid den öppna elden utomhus som ingår i priset.
1200 kr vid 1 person per skoter och 850 kr per person vid 2 personer per skoter, barn under 12 år 170 kr.

Eftermiddagstur med fika c:a 2.5 tim 13:00 - 15:30

Följ med på en underbar fika tur c:a 2,5 tim 13:00 - 15:30. Resan går från mötesplatsen till Helgesjön, Hissjön och upp på baksidan av Åreskutan till Blåsten där vi har underbara vyer över Kall, Huså & Björnen-området. På vägen tillbaka tar vi ett stopp på Bergstugan vid Fröå gruva där vi får fika, kaffe,the eller choklad och Kaka vid den öppna elden utomhus som ingår i priset.
1200 kr vid 1 person per skoter och 850 kr per person vid 2 personer per skoter, barn under 12 år 170 kr.

1,5 - 2 timmars utan fika stopp.

Denna tur kör vi de dagar Bergstugan har stängt. kan starta på lite olika tider men det ser Ni när Ni väljer datum på Onlinebokningen.

Korta turen 1,5-2 tim. Skoterturen går leden mot Järpen via Helgesjön vidare mot Fröå gruva och tillbaka. Under ca 1,5-2 tim har ni under ledning av guide tillgång till de bästa sträckorna som erbjuds
1100 kr vid 1 person per skoter och 750 kr per person vid 2 personer per skoter, barn under 12 år 100 kr.

Afterski turen c:a 1,5-2 tim.

O:B:S denna tur startar på lite olika tider, Ni ser start tiden när du väljer dag på onlinebokningen.

Korta turen 1,5-2 tim som passar perfekt för dig som vill åka skidor på dagen och sen testa på lite skoter innan middagen. Skoterturen går leden mot Järpen via Helgesjön vidare mot Fröå gruva och tillbaka. Under ca 1,5-2 tim har ni under ledning av guide tillgång till de bästa sträckorna som erbjuds
1100 kr vid 1 person per skoter och 750 kr per person vid 2 personer per skoter, barn under 12 år 100 kr.

Mellan turen c:a 3 tim till Bergstugan

(Minst 4 skotrar) Bokas via mail info@jaevent.se
Skotersafari turen går via Helgesjön, Hisssjön upp mot Åreskutans norra sida och till vindskyddet vid Blåsten, här har vi vacker utsikt över Kallsjön, Kall och Huså. På vägen tillbaka stannar vi till vid Fröå gruva där Ni kan köpa fika/lunch Detta är Åre:s Absolut bästa fika/lunch servering, bara hembakat och hemlagad mat.
1300 kr vid 1 person per skoter och 850 kr per person vid 2 personer per skoter, barn under 12 år 100 kr.

Hamburgare turen c:a 3 tim med hamburgare och kaffe.

(minst 4 skotrar) Bokas via mail info@jaevent.se
Skotersafari turen går upp mot Åreskutans norra sida och till vindskyddet vid Blåsten, här har vi vacker utsikt över Kallsjön, Kall och Huså. På vägen tillbaka stannar vi till vid vårat vindskydd vid Järptjärn,här gör vi upp eld och kokar kaffe,the,choklad och Ni får steka en hamburgare över öppen eld.
1450 kr vid 1 person per skoter och 1000 kr per person vid 2 personer per skoter, barn under 12 år 300 kr.

Kvällstur / Månskenstur 2,5-3 tim

(minst 4 skotrar) Bokas via mail info@jaevent.se
Skotersafari turen går via Helgesjön upp till vindskyddet vid Järptjärn. Vi är nu långt ut i vildmarken och långt från Åres ljussken så har man tur finns chansen att se norrsken om vädret är klart, om inte får vi nöjja oss med månen och stjärnorna. Här gör vi upp eld och kokar kaffe över den öppna elden, Ni får nu steka en hamburgare och så blir det nykokt kaffe, te eller choklad.
1450 kr vid 1 person per skoter och 1000 kr per person vid 2 personer per skoter, barn under 12 år 300 kr.

Halvdags turen c:a 4 tim, tex till Huså

(Förmiddag eller eftermiddag, minst 4 skotrar) Bokas via mail info@jaevent.se
Skotersafari turen går via Helgesjön, Hissjön upp mot Åreskutans norra sida och till vindskyddet vid Blåsten, här har vi vacker utsikt över Kallsjön, Kall och Huså.Vi kör vidare mot Ullådalen innan vi vänder åter. På vägen tillbaka stannar vi till vid Gruvstugan i Huså där Ni kan köpa fika/lunch.
1550 kr vid 1 person per skoter och 1050kr per person vid 2 personer per skoter, barn under 12 år 100 kr.

Heldags skotersafari

(minst 4 skotrar) Bokas via mail info@jaevent.se
Skotersafari turen går via Helgesjön, Hissjön upp mot Åreskutans norra sida mot Blåsten, här har vi vacker utsikt över Kallsjön, Kall och Huså.Vi kör vidare mot Ullådalen och hinner vi kör vi över Kallsjön och upp på Suljätten. Vi gör stopp vid något fjällvärdshus där Ni kan köpa lunch/fika.
2250 kr vid 1 person per skoter och 1550 kr per person vid 2 personer per skoter, barn under 12 år 100 kr.

Förslag på en 2 Dagars skotersafari

(minst 6 skotrar) Bokas via mail info@jaevent.se
Dag 1 Vi åker till Vålådalen via Trillevallen och Hållfjället. Efter lunch åker vi till Ljungdalen via Vålåstugorna och de mäktiga Härjångsfjällen och med vy mot Helags. Vi bor på Pensionat Helags där bastun är varm vid ankomst.
Dag 2 Vi åker mot Tåssåsen och Kroktjärnsvallen (Bartjan som är ett gammalt samskt viste) via Falkvålstjärnarne och Storåkläppen. vidare över Anarisfjällen mer mot Vallbo via Lunndörrsstugorna och Grönvallen, en gammal samisk bosättning där vi stannar till och tittar på kåtorna och ser hur man levde förr i tiden. Lunch äter vi på något värdshus i Östra vålådalen eller Ottsjö Efter lunch åker vi vidare mot Åre via Trillevallen och Undersåker. Begär offert.

Förslag på en 2 Dagars skotersafari

(minst 6 skotrar) Bokas via mail info@jaevent.se
Dag 1 Vi startar i antingen från Åre Continental Inn, Åre Östersunds flygplats eller där Ni önskar, Efter en heldagstur på skoter landar vi i Hosjöbotten på Daniel Perssons camp Dom Åtta årstiderna. Här är Bastun och de vedeldade badtunnorna varma och efter det avnjuter vi en 3 rätters middag med råvaror från området (älg,ren eller fisk).
Dag 2 Innan frukost har de morgonpigga möjligheten att fiska efter röding i ett av jämtlands fjällens bästa fiskevatten. Efter en heldagstur på skoter avslutar vi där vi startade eller där Ni önskar. 
Begär offert.
Se hemsida www.attaarstiderna.se

Skotertransfer från flyget

(minst 6 skotrar eller 8 pers) Bokas via mail info@jaevent.se
Vi möter upp på flyget med skotrar och kläder.
Vi ser till att Er packning kommer till Ert hotell.
3000 kr vid 1 person per skoter och 2000 kr per person vid 2 personer per skoter.

Skoter & Fisketur heldag

(minst 5 skotrar) Bokas via mail info@jaevent.se
Vi åker från Åre Continental Inn till mina jaktmarker i Aumåsen här fiskar vi röding och öring men också efter storsikar som finns en liten skogstjärn (1,5-2.5 kg)
1850 kr person vid 2 pers/skoter och 2600 kr vid 1 person/skoter.
Fika lunch och fiskeutrustning ingår,

Hyra skoter

Lynx X-Trim 600 enkelsits eller dubbelsits.

Pris heldag: 2000 kr (09:00-17:00). I priset ingår bensin, skoterkläder, overall, skor, hjälm och handskar.

Pris 4 h: 1500kr. kl 9-13 eller 13-17. I priset ingår bensin, skoterkläder, overall, skor, hjälm och handskar.

Pris 3 tim: 1300 kr 9-12 eller 14-17. I priset ingår bensin, skoterkläder, overall, skor, hjälm och handskar.

Pris 2 dagar: 3600kr Pris 3 dagar: 5100kr
Pris 4 dagar: 6400kr
(extra dagar 1400 kr/dag)

För att få hyra snöskoter av oss krävs följande: Att du är svensk eller Norsk medborgare och har Körkort utfärdat före den 1 januari 2000 eller 18 år och ett förarbevis på skoter.

Skoterkälkar finns att hyra i lite olika modeller.
Priser per dag
Enkel öppen med sarg och renskinn 300 kr.

Taxi sledge 600 kr.

Brännapulka med kapell och renskinn (bild 1), 600 kr.

Pack kälke med grill & renskinn 600 kr.

Vedsäck 80 kr

O.B.S Vi har lastbil för 12 skotrar och utrustning och kan starta eller sluta där Ni önskar, kanske direkt från ditt företag!!!!

Skotertransporter

Korta transporter 800 kr tim exklusive moms
Långa transporter 155 kr mil exklusive moms

Välkommen