2018-04-06-32018-02-25-42018-01-19Blasten2018-02-28-1Anna Gylenius skotermanga skotrar i Glen201301101357845852DvGZ54Lf

Skotersafari Åre

Skotersafari - det bekväma och roliga sättet att uppleva storslagen natur!

Vid våra skotersafari turer kör vi helst färdiga grupper om minst 4 skotrar på 2, 3, 4 tim eller heldag eller 6 skotrar på flerdags-skotersafari, När Ni är en färdig grupp blandas Ni inte in med andra gäster. Vi lägger skoter safari turerna så att det inte behöver jäktas utan varje grupp får den tid som behövs för att få ut som mycket som möjligt av turen. Vi har som huvudbas för våra skotrar och kläder men eftersom vi har en lastbil som tar 12 skotrar så är vi flexibla på vart vi startar eller avslutar skoter turen, allt efter ditt önskemål, tex från flyget, tågstation eller kanske direkt från ditt företag eller hem.
Lunch äter vi ute i det fria eller på någon fjäll camp / servering. Vi skräddarsyr hela skoter safaripaket allt efter dina önskemål och behov.
Eftersom vi har ett stort kontaktnät med både stugor och fiske kan vi erbjuda många olika förslag.

Vem får köra skoter?

I en skoter safarigrupp får alla med en ålder av minst 16 år och som innehar ett förarbevis för skoter eller ett körkort köra skoter (oavsett när de är utfärdade) det som krävs är att gruppen är på högst 10 personer och att det finns en ledare med förarbevis och att man kör en sträcka som ledaren har bestämt i förväg. Om gruppen är större använder vi flera guider.

Vid eventuell olycka/skada är självrisken 10000 kr.

Detta ingår i våra skotersafari turer

  • Försäkring, guide, bensin, skoteroverall, skor, handskar, hjälm.
  • Heldagsturer: lunch och även bensin.
  • Fisketuren: fika & lunch och fiskeutrustning.

Skoteruthyrning

Du kan också hyra skoter utan guide. Läs mer om vår skoteruthyrning längs ner på sidan

Förslag på Skotersafari i Åre

O.B.S Priserna är för ordinarie turer med start från Hotell Åre Conintal Inn. För konferens & företagsgrupper är dessa priser exklusive moms.

Våra skotrar

Våra skotrar är av modellen Lynx X-Trim Ace 600 - 2020. En lättmanövrerad skoter med tystgående fyrtaktsmotor som avger minimalt med avgaser.

Titta på vår film om skotersafari här

Våra förslag på turer

På grund av Corona viruset har vi tagit bort Online Bokningen, detta för att vi inte vill blanda i hop grupper utan nu kör vi endast med grupp för grupp som beställer.

Turerna kan bokas via mejl (hemsidan under Kontakt) eller 070-6046469

Korta turen c:a 1,5-2 tim.

(minst 3 skotrar)
Skoterturen går leden mot Järpen via Helgesjön vidare mot Fröå gruva och tillbaka. 650 kr per person vid 2 personer per skoter och 950 kr vid 1 person per skoter.

Kvällstur / Månskenstur, 2,5-3 tim

(minst 3 skotrar)
Skotersafari turen går via Helgesjön upp till vindskyddet vid Järptjärn. Vi är nu långt ut i vildmarken och långt från Åres ljussken så har man tur finns chansen att se norrsken om vädret är klart, om inte får vi nöjja oss med månen och stjärnorna. Här gör vi upp eld och kokar kaffe över den öppna elden, Ni får nu steka en hamburgare och så blir det nykokt kaffe, te eller choklad.
Vid 2 personer per skoter 850 kr per person och 1250 kr person vid 1 person per skoter.
Barn 8-12 år 200 kr.

Mellan turen c:a 3 tim till Bergstugan

(minst 3 skotrar)

Skotersafari turen går via Helgesjön, Hisssjön upp mot Åreskutans norra sida och till vindskyddet vid Blåsten, här har vi vacker utsikt över Kallsjön, Kall och Huså. På vägen tillbaka stannar vi till vid Fröå gruva där Ni kan köpa fika/lunch Detta är Åre:s Absolut bästa fika/lunch servering, bara hembakat och hemlagad mat.
750 kr per person vid 2 personer per skoter och 1150 kr vid 1 person per skoter.

Mellanturen c:a 3 tim med hamburgare och kaffe. (Onlinebokningsbar de dagar Bergstugan har stängt).

Skotersafari turen går upp mot Åreskutans norra sida och till vindskyddet vid Blåsten, här har vi vacker utsikt över Kallsjön, Kall och Huså. På vägen tillbaka stannar vi till vid vårat vindskydd vid Järptjärn,här gör vi upp eld och kokar kaffe,the,choklad och Ni får steka en hamburgare över öppen eld.
850 kr per person vid 2 personer per skoter och 1250 kr vid 1 person per skoter, barn 8-12 år 200 kr.

Halvdags turen c:a 4 tim, tex till Huså

(Förmiddag eller eftermiddag, minst 3 skotrar)
Skotersafari turen går via Helgesjön, Hissjön upp mot Åreskutans norra sida och till vindskyddet vid Blåsten, här har vi vacker utsikt över Kallsjön, Kall och Huså.Vi kör vidare mot Ullådalen innan vi vänder åter. På vägen tillbaka stannar vi till vid Gruvstugan i Huså där Ni kan köpa fika/lunch.
950 kr person vid 2 personer /skoter eller 1450 kr vid 1 person /skoter.

Heldags skotersafari

(minst 3 skotrar)
Skotersafari turen går via Helgesjön, Hissjön upp mot Åreskutans norra sida mot Blåsten, här har vi vacker utsikt över Kallsjön, Kall och Huså.Vi kör vidare mot Ullådalen och hinner vi kör vi över Kallsjön och upp på Suljätten. Lunch äter vi på något fjällvärdshus.
1550 kr person vid 2 person/skoter och 2250 kr vid 1 person/skoter.
O.B.S lunch och bensin ingår i priset.

Förslag på en 2 Dagars skotersafari

(minst 5 skotrar)
Dag 1 Vi åker till Vålådalen via Trillevallen och Hållfjället. Efter lunch åker vi till Ljungdalen via Vålåstugorna och de mäktiga Härjångsfjällen och med vy mot Helags. Vi bor på Pensionat Helags där bastun är varm vid ankomst.
Dag 2 Vi åker mot Tåssåsen och Kroktjärnsvallen (Bartjan som är ett gammalt samskt viste) via Falkvålstjärnarne och Storåkläppen. vidare över Anarisfjällen mer mot Vallbo via Lunndörrsstugorna och Grönvallen, en gammal samisk bosättning där vi stannar till och tittar på kåtorna och ser hur man levde förr i tiden. Lunch äter vi på något värdshus i Östra vålådalen eller Ottsjö Efter lunch åker vi vidare mot Åre via Trillevallen och Undersåker. Framme i Åre är bastun varm och här finns även bad & relax avdelning.
Från 7000 kr per person inklusive helpension och boende 1 natt på Helags värdshus och 1 natt på Hotell i Åre

Förslag på en 2 Dagars skotersafari

(minst 5 skotrar)
Dag 1 Vi startar i antingen från Åre Continental Inn, Åre Östersunds flygplats eller där Ni önskar, Efter en heldagstur på skoter landar vi i Hosjöbotten på Daniel Perssons camp Dom Åtta årstiderna. Här är Bastun och de vedeldade badtunnorna varma och efter det avnjuter vi en 3 rätters middag med råvaror från området (älg,ren eller fisk).
Dag 2 Innan frukost har de morgonpigga möjligheten att fiska efter röding i ett av jämtlands fjällens bästa fiskevatten. Efter en heldagstur på skoter avslutar vi där vi startade eller där Ni önskar. (om start och avslut inte är på samma ställe tillkommer en transportkostnad av skotrarna med 120 kr mil)
Från 6400 kr inklusive helpension.
Se hemsida www.attaarstiderna.se

Skotertransfer från flyget

(minst 5 skotrar)
Vi möter upp på flyget med skotrar och kläder.
Vi ser till att Er packning kommer till Ert hotell.
Prisexempel Från Åre-Östersunds flygplats till Åre 3000 kr/person.
I priset ingår bensin, lunch och vi ser till att Er packning kommer till Ert hotell.

Skoter & Fisketur heldag

(minst 5 skotrar)
Vi åker från Åre Continental Inn till mina jaktmarker i Aumåsen här fiskar vi röding och öring men också efter storsikar som finns en liten skogstjärn (1,5-2.5 kg)
1600 kr person vid 2 pers/skoter och 2300 kr vid 1 person/skoter.
Fika lunch och fiskeutrustning ingår,

Hyra skoter

Lynx X-Trim 600 enkelsits eller dubbelsits.

Pris heldag: 1800 kr (09:00-17:00). I priset ingår bensin, skoterkläder, overall, skor, hjälm och handskar.

Pris 4 h: 1300kr. kl 9-13 eller 13-17. I priset ingår bensin, skoterkläder, overall, skor, hjälm och handskar.

För att få hyra snöskoter av oss krävs följande: Körkort utfärdat före den 1 januari 2000 eller 18 år och ett förarbevis på skoter.

O.B.S Vi har lastbil för 12 skotrar och utrustning och kan starta eller sluta där Ni önskar, kanske direkt från ditt företag!!!!

Skotertransporter

Korta transporter 800 kr tim exklusive moms
Långa transporter 155 kr mil exklusive moms

 
 

Välkommen